“Bramenjam” voor het (voorlees)ontbijt?

De Nationale Voorleesdagen zijn begonnen. Die trapte zoals elk jaar af met Het Nationale Voorleesontbijt. Overal waar peuters en kleuters te vinden zijn werd voorgelezen uit de prachtige prentenboeken die speciaal voor deze tiendaagse zijn uitgezocht. 

 

Kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en basisscholen, daar was het te doen tijdens het Voorleesontbijt. Veel bekende Nederlanders lazen voor. Vanzelfsprekend kwamen ook veel kinderboekenschrijvers bij scholen op bezoek. Maar natuurlijk waren de belangrijkste voorlezers jullie zelf, de moeders en vaders, opa’s en oma’s, jufs en meesters, iedereen die voorlezen leuk en belangrijk vindt en die tijdens het voorleesontbijt zijn steentje heeft bijgedragen.

“Ikke niet” en “Bramenjam”  

Een jury van jeugdbibliothecarissen heeft het kiezen van een leuk voorleesboek een stuk makkelijker gemaakt voor ons. Zij maakten een top tien. Prentenboek van het jaar werd Mama Kwijt van Chris Haughton (uitgeverij Gottmer). Het is prachtig geïllustreerd en leest heerlijk voor. Lekker grote prenten, niet teveel tekst. Reken er maar op dat je hem vaak voor mag lezen!

Van luisteren naar lezen

Voorlezen aan kinderen is belangrijk en leuk. De met het verhaal meelevende snoetjes zijn onbetaalbaar.  Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt baby’s, peuters en kleuters veel plezier. De voorleesdagen zijn van 18 tot en met 28 januari.

Meer weten?

Ga naar de website om alles te lezen over De Nationale Voorleesdagen.

Lees ook:Prinses leest Voorleesdagen in
Lees ook:De Nationale Voorleesdagen 2011
Lees ook:Ook al voorleeshonger? De Nationale Voorleesdagen bijna van start!
Lees ook:Prentenboek van het Jaar
Lees ook:Nationale Voorleesdagen 2017 van start

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>