Wilminkprijs voor beste kinderlied

Kinderboekenschrijvers Koos Meinderts en Sjoerd Kuyper hebben een nieuwe prijs in het leven geroepen: een prijs voor het beste Nederlandstalige kinderlied.

Sesamstraat
De prijs is vernoemd naar schrijver Willem Wilmink, die veel teksten voor kinderliedjes schreef, o.a. voor de televisieprogramma’s De stratemakersopzeeshow, J.J. de Bom, voorheen de Kindervriend, De Film van Ome Willem, Het Klokhuis, Kinderen voor Kinderen en Sesamstraat.
De prijs bestaat (naast een beeldje van een kunstenaar) uit 5.000 euro, die tussen de tekstschrijver en componist moet worden verdeeld.

Festival
De Willem Wilminkprijs zal om de twee jaar uitgereikt worden. Alle Nederlandstalige kinderliedjes die in de twee jaar voorafgaand aan de uitreiking zijn uitkomen op CD of dvd, of voor het eerst ten gehore zijn gebracht in het theater of op tv, komen voor de prijs in aanmerking.
De Willem Wilminkprijs valt onder verantwoordelijkheid van de Stichting Willem Wilmink Festival en wordt gesponsord door Enschede Promotie en Buma-cultuur. De prijs zal op 24 oktober 2010 voor het eerst worden uitgereikt.
Het Willem Wilmink Festival wordt in juni gehouden in Enschede en Zwolle.

[Bron: Leesfeest]

Lees ook:Inschrijving Willem Wilminkprijs voor beste kinderlied geopend
Lees ook:W. Wilminkprijs voor beste kinderlied
Lees ook:Nominaties Willem Wilminkprijs
Lees ook:Festival voor Willem Wilmink
Lees ook:Sesamstraat: Klassieke Kinderliedjes (Boek + DVD)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>