W. Wilminkprijs voor beste kinderlied

wilmink_willem2Op initiatief van Koos Meinderts en Sjoerd Kuyper is er een nieuwe prijs in het leven geroepen: de Willem Wilminkprijs.

Nederlandse kinderliedjes
De Willem Wilminkprijs is bedoeld voor het beste kinderlied, maar ook om eer te bewijzen aan de in 2003 overleden liedjesschrijver Willem Wilmink. De tweejaarlijkse prijs wordt voor het eerst uitgereikt in november. In Enschede natuurlijk, want dat is Wilminkstad en daar is ook de stichting gevestigd die een en ander organiseert.
De prijs bestaat uit een beeldje en een geldbedrag van 5.000 euro (4.000 voor de tekstdichter en 1.000 voor de componist). Alle oorspronkelijk in het Nederlands geschreven kinderliedjes die tussen maart 2008 en maart 2010 voor het eerst zijn uitgekomen op CD of dvd of voor het eerst ten gehore zijn gebracht in het theater of op tv, komen voor de onderscheiding in aanmerking.

Praktisch
Liedjesschrijvers kunnen hun inzendingen opsturen naar de Stichting Willem Wilminkfestival, Hengelosestraat 90, 7514 AK Enschede. De jury bestaat uit: Maarten van Roozendaal (zanger/muzikant), Sjoerd Kuyper (schrijver), Joukje Akveld (journalist en kenner jeugdliteratuur), Harrie Geelen (schrijver/dichter/illustrator), Trudie Lucardie (secretaris stichting Willem Wilminkfestival).
Info en voorwaarden lees je hier.

[Bron: Ted van Lieshout – Villakakelbont]

Lees ook:Inschrijving Willem Wilminkprijs voor beste kinderlied geopend
Lees ook:Wilminkprijs voor beste kinderlied
Lees ook:Nominaties Willem Wilminkprijs
Lees ook:Annie M.G. Schmidtlezing 2009
Lees ook:Martha Heesen wint Theo Thijssen-prijs 2015

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>