Prinses Laurentien schrijft kinderboek

Prinsessen en koninginnen kunnen het blijkbaar niet laten. Decennia nadat koningin Fabiola zich aan een sprookjesboek waagde, wil ook de Nederlandse prinses Laurentien een kinderboek schrijven. Of beter: een reeks kinderboeken!

Idee van de prinses
Prinses Laurentien maakt met illustrator en kinderboekenschrijver Sieb Posthuma een kinderboek, Mr Finney. Het zal door de samenwerkende uitgeverijen Querido/Nijgh/Athenaeum worden uitgegeven, aldus Querido woensdag. De publicatie van het eerste Mr Finney-boek staat gepland voor oktober. Het moet een hele reeks worden. De serie is een idee van de prinses zelf en bedoeld voor kinderen van vier tot acht jaar.

De absurditeit van de wereld
Mr Finney is een ‘cool’ en kordaat maar ook vertederend vis-mens, aldus Querido. “De auteurs kruipen in de huid van kinderen en stellen op niet-moraliserende wijze wezenlijke vragen aan de orde over hoe wij met onze planeet omgaan. De jonge lezer wordt meegesleept in de belevenissen van Mr Finney en andere wezens. Volwassenen worden geconfronteerd met de absurditeit van de wereld die zij zelf hebben gecreëerd“, vertelt de zegsvrouw.

Ongeletterdheid bestrijden
Prinses Laurentien heeft haar interesse voor lezen en schrijven nooit onder stoelen of banken gestoken. Ze richtte in 2004 de Stichting Lezen & Schrijven op, de stichting die zich inzet om ongeletterdheid terug te dringen en ze is vaak nadrukkelijk aanwezig op evenementen rond jeugdliteratuur.

[Bron: De Telegraaf, Villakakelbont]

Lees ook:Prinses Laurentien schrijft milieuboek
Lees ook:Mr Finney en de andere kant van het water – Laurentien van Oranje
Lees ook:Prinses Laurentien leest Winnie de Poeh
Lees ook:Prinses leest Voorleesdagen in
Lees ook:De (niet meer zo) Kleine Prinses Verhalen – Wendy Finney

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>