Mr Finney en de andere kant van het water – Laurentien van Oranje

Mr Finney en de andere kant van het waterHet Koningshuis heeft ook iets met boeken en Prinses Laurentien is zelfs kinderboekenschrijfster! Haar eerste boek over Mr Finney werd al eens besproken op deze blog, maar de anderen nog niet. Het tweede deel heet Mr Finney en de andere kant van het water.

Het is hartje zomer en alles in de tuin van Mr Finney zindert van de zon en de warmte. Maar wat klinkt daar toch voor een vreemd gezoem? Het blijkt een noodoproep van Pinky Pepper op de SuperBibi van Mr Finney. Ze schrijft over een eiland dat dreigt te zinken en vraagt om hulp.

Mr Finney aarzelt geen moment en besluit haar met zijn Finmobiel te hulp te komen. Het is een spannend avontuur boven en onder water, waarbij Mr Finney opnieuw wezenlijke vragen stelt over hoe we omgaan met elkaar en de aarde en daarmee naar oplossingen helpt zoeken.

Bij het lied Luistert er iemand van Alderliefste werd een animatie van Mr Finney gemaakt. Deze kun je hieronder bekijken:

Titel: Mr Finney en de andere kant van het water
Auteur: Laurentien van Oranje
Uitgeverij: Querido Kinderboek
ISBN: 9789045111582
Voor kinderen vanaf ongeveer 5/6 jaar.

Lees ook:Prinses Laurentien schrijft milieuboek
Lees ook:Prinses Laurentien schrijft kinderboek
Lees ook:Water – Suzan Boshouwers
Lees ook:Prinses Laurentien leest Winnie de Poeh
Lees ook:De wereld achter het water – Jen Minkman

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>