Idee nieuw Poeh-boek al 20 jaar oud

Op 5 oktober wordt het nieuwe Winnie de Poeh-boek Terug naar het Honderd-Bunders-bos wereldwijd voorgesteld. Van Goor brengt de Nederlandse versie uit.

Afgeschoten
We hebben het begin deze week al gemeld: na tachtig jaar verschijnt er weer een nieuw Winnie de Poeh-boek, Terug naar het Honderd-Bunders-bos (zie bericht 13 januari). Van Goor-uitgever Marieke Woortman hoorde van de Trustees of the Pooh Properties, de organisatie die de rechten van A.A. Milne en E.H. Shepard beheert, dat het idee voor een nieuw boek al twintig jaar oud is. “Er zijn voorstellen geweest, maar die zijn telkens afgeschoten. Het is nu voor het eerst dat er een team is dat er wel in geslaagd is een goed script en tekeningen te maken.

Strikt embargo
Dat nieuwe team bestaat uit David Benedictus en Mark Burgess. Zij zijn qua stijl in het spoor van Milne en Shepard doorgegaan. Woortman heeft inmiddels drie tekeningen gezien. “Er zit een heel strikt embargo op de tekst en tekeningen. Maar ik heb toch al illustraties te zien gekregen van Iejoor, Poeh en Teigetje. Ze zijn er heel goed in geslaagd dicht bij het origineel in de buurt te komen. De nieuwe tekeningen en tekst ademen dezelfde sfeer en warmte uit.

Hoge verwachtingen
Op 5 oktober wordt het vervolg op Het huis in het Poeh-hoekje wereldwijd gepresenteerd. “Precies voor de Kinderboekenweek in Nederland‘, zegt Marieke Woortman blij. Hoe hoog de oplage van de wereldwijde coproductie voor Nederland wordt, weet Woortman nog niet, maar ze verwacht veel van het boek.
De Winnie de Poeh-boeken zijn een belangrijk deel op onze fondslijst. Elk jaar zijn er wel meerdere nieuwe edities en spin-offs“, aldus Woortman. Van Goor verkocht zowel in 2007 als 2008 ruim 30.000 exemplaren van alle Poeh-titels bij elkaar.

[Bron: Boekblad, Villakakelbont]

Lees ook:Winnie de Poeh onder de hamer
Lees ook:Na meer dan 80 jaar nieuw Winnie de Poeh-avontuur
Lees ook:Klassieker: Winnie de Poeh – A.A. Milne
Lees ook:1.26 miljoen pond voor Winnie the Pooh
Lees ook:Vooraankondiging: Terug naar het Honderd-Bunders-Bos

1 Reacties // Reageer

One thought on “Idee nieuw Poeh-boek al 20 jaar oud

  1. Julia Starova

    Beste heer/mevrouw,

    Op dit moment zijn wij bezig met de promotie van onze tweedehands site Koopjespullen.nl
    Op deze gratis marktplaats kunt u tweedehands spullen eenvoudig zelf kopen en verkopen.

    Graag zou ik u willen vragen om op uw site een link te plaatsen naar http://antiek.koopjespullen.nl met als linknaam “Tweedehandse Boeken”.

    Hiervoor in ruil kan ik u ook een link terug aanbieden op onze website.

    Alvast bedankt!

    Met vriendelijke groet,
    Julia Starova

    Koopjespullen.nl

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>