Tentoonstelling Nederland is een feest! in Baarn

Nederland Illustratie DematonsHet succesvolle boek Nederland van Charlotte Dematons gaat aan haar tweede jeugd beginnen! “Een boek dat in geen huishouden mag ontbreken,” aldus het NRC. En ook de Stichting Lezen vindt dat Nederland in elk klaslokaal thuis hoort.

Kasteel Groeneveld in Baarn staat de komende 2 jaar (tot eind 2016) in het teken van het boek Nederland. Het kasteel is omgetoverd tot één grote speelplaats, speciaal voor de nieuwe tentoonstelling Nederland is een feest!.

Diverse prenten uit het boek van Charlotte Dematons zijn uitvergroot en vormen de basis voor de spellen op zolder. Zo kun je twister spelen in Den Haag, dieren vangen op de Veluwe, racen in de Kameleon of samen met oma liedjes zingen uit de oude doos in de gele camper.

De verrassende en interactieve familietentoonstelling werd afgelopen november geopend. In de tentoonstelling ga je (met loep!) op ontdekkingstocht door Nederland en met de gratis app kun je nog veel meer leren over het kleurrijke verleden en heden van Nederland. Een feest voor zowel kinderen als volwassenen!

De tentoonstelling laat – net zoals het boek – zien hoe wonderlijk ons land is ingericht en hoe onze volksaard in elkaar zit. Van hagenpreek tot Bokkenrijders, van Madurodam tot het Anne Frank Huis en van Koningsdag tot bollenvelden: talloze tradities en attracties passeren de revue in Nederland is een Feest!.

Ook buiten in het park van het kasteel kom je Nederland is een feest! tegen. Aan de hand van prenten van Charlotte Dematons beantwoorden de kinderen vragen over kasteel, landgoed en omgeving. De allerkleinsten kunnen kabouters zoeken die zich verstopt hebben in de buurt van het bord. Leuk voor het hele gezin!

TV Baarn was aanwezig bij de opening van de tentoonstelling en interviewde Charlotte Dematons. Bekijk hier het fragment:

Nederland + Duizend dingen over Nederland zijn tussen 1 februari en 30 april 2015 samen verkrijgbaar voor slechts 24,95 euro! Er zijn ook maxi-edities verkrijgbaar van de boeken en een verjaardagskalender.

Lees ook:Nederland – Charlotte Dematons
Lees ook:Sinterklaas – Charlotte Dematons
Lees ook:Holland op z’n mooist – Charlotte Dematons
Lees ook:In Holland staat een huis
Lees ook:De gele ballon – Charlotte Dematons

1 Reacties // Reageer

One thought on “Tentoonstelling Nederland is een feest! in Baarn

  1. Gabriella

    Wij kunnen de tentoonstelling “Nederland is een Feest!” aan iedereen aanraden. De kids hebben genoten. Het boek “Nederland” is ook een echte aanrader!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>