Nederland – Charlotte Dematons

Wauw wauw wauw. Wat een regelrechte musthave! Dit is met stip het geweldigste prentenboek van het jaar! En vergis je niet, niet alleen voor kinderen.

Charlotte Dematons neemt je mee op een vlucht over Nederland. Je wordt naar open zee gevoerd, waar de Vliegende Hollander en een walvisvaarder de wateren onveilig maken. Op een heiige zomerse ochtend ga je bij het Haringvliet aan land om de rest van het jaar zijn tocht door Nederland te vervolgen.

Van hagepreek tot bokkenrijders, van Madurodam tot het Achterhuis, van Koninginnedag in Marken tot bloeiende bollenvelden – historie, verhalen en kinderliedjes, tradities, eigenaardigheden en kwinkslagen, alles is in Nederland gevangen.
Maar ook wat ons land zo eigen maakt: van pensionada’s in uniseks regenjacks op de fiets tot een oma in Friesland die met haar rollator tussen de taferelen van Avercamp, Brueghel en Bosch door zwiert. En natuurlijk is de multiculturele samenleving tot in de grappigste details weergegeven.

Het is een boek voor alle leeftijden, waarin de kleinsten op elke plaat kunnen zoeken naar ondermeer de gele ballon, Zwarte Piet die de boot naar Spanje heeft gemist en de Nooitlek van de kleine kapitein. En waarin de oudere kinderen, maar ook hun ouders en grootouders eindeloos kunnen ronddwalen, gebeurtenissen kunnen herkennen en nieuwe dingen zullen opsteken. Het is verslavend, je wilt alles gevonden hebben, elk detail en elk grapje. Gelukkig dat bij het prentenboek Charlottes notitieboekje zit waarin ze je op weg helpt. En dat is met deze heerlijke, enorme hoeveelheid aan details geen overbodige luxe.

Niet genoeg?
Wat Charlotte in dit prachtwerk met ‘Nederland’ doet, doet ze met De gele ballon in een rondreis door de wereld. Zeer zeker ook de moeite waard.

Interview Kunstof TV 14 oktober
Get Microsoft SilverlightBekijk de video in andere formaten.

Titel: Nederland
Maker: Charlotte Dematons
Uitgeverij: Lemniscaat
ISBN:  9789047704980
Vanaf ongeveer drie jaar tot hondertwintig

Lees ook:De gele ballon – Charlotte Dematons
Lees ook:Sinterklaas – Charlotte Dematons
Lees ook:Met duizend details uit het prachtige ‘Nederland’ van Charlotte Dematons
Lees ook:Tentoonstelling Nederland is een feest! in Baarn
Lees ook:Raf!

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Nederland – Charlotte Dematons

  1. Pingback: De mooiste prentenboeken op een rijtje | Kinderboeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>