Spelen met fantasie

Lotte wil een hondje is een fantasierijk prentenboek voor de kleinsten onder ons.

Lotte wil heel graag een hondje, maar van haar moeder mag dat niet. Lotte vindt dit helemaal niet leuk en gaat naar het park, waar ze een tak vindt die op een klein hondje lijkt. Bij haar moeder vraagt ze een stuk touw en samen met haar nieuw hond Tarzan wandelt ze gezellig door het park. Maar dan wordt ze door haar vrienden uitgelachen, omdat de tak helemaal niet op een hond lijkt. Lotte heeft daarom een geweldig idee: ze tekent ogen op de tak en nu lijkt het net een echte hond. Dan gooit een van haar vriendjes haar hond in het water. Lotte is verdrietig, maar haar buurjongetje Luc is er om haar te troosten. Samen met Luc  gaat ze paardrijden op een boomstam en naar zijn kasteel. Krijgt ze ook haar hondje Tarzan terug?

Een ontroerend en mooi prentenboek van Marijke Duffhaus met sfeervolle illustraties in de kleuren rood en sepia. De prenten spreken ontzettend tot de verbeelding en passen zeer goed bij de fantasievolle belevingswereld van peuters en kleuters.

Kortom: dit boekje prikkelt de creativiteit en de fantasie van de kleinsten onder ons.


[isbn]9789044328509[/isbn]

Lees ook:Schooier
Lees ook:Tip van de week: Schooier
Lees ook:Olivier & Vlek – Claire Freedman
Lees ook:Mijn nieuwe moeder en ik – Renate Galindo
Lees ook:Samen ben je niet alleen (Lotte & Roos 2) – Marieke Smithuis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>