Samen ben je niet alleen (Lotte & Roos 2) – Marieke Smithuis

Er zijn weer vrolijke nieuwe (voorlees)verhalen over Lotte en Roos en hun buurjongens Lasse en Joppe. Samen ben je niet alleen van Marieke Smithuis is het vervolg op De meisjes tegen de jongens.

De zusjes Lotte en Roos zijn beste vrienden met hun buurjongens Lasse en Joppe. Samen beleven ze allerlei kleine en grote avonturen. Zo vinden ze een zwaluw die ze onder leiding van opa vliegles geven.

Ook bevrijden ze hond Bullebak als die in de problemen zit, en belt Lotte met de Paashaas om eitjes te regelen. Maar niet alles gaat van een leien dakje. Lasse heeft het moeilijk op school, en na een ruzie loopt hij weg. Hoe iedereen ook zoekt, Lasse is onvindbaar. En dan, midden in de nacht, heeft Roos een ingeving…

Marieke Smithuis schrijft verhalen vol warmte en geborgenheid, Annet Schaap maakte er weer sprankelende illustraties bij. Het eerste deel was een groot succes en won de KIDDO Leespluim in december 2014.

Titel: Samen ben je niet alleen
Serie en deel: Lotte & Roos 2
Auteur: Marieke Smithuis
ISBN: 9789045118383
Voor kinderen vanaf 6 jaar.

Lees ook:De slag om Bullebak (Lotte & Roos 3) – Marieke Smithuis
Lees ook:Wat kopen we? (Lasse en Lina 3) – Elly van der Linden
Lees ook:Klassieker: Madieke en Liesbet – Astrid Lindgren
Lees ook:Ukkepuk! (Brugpieper Roos Vink 1) – Jan Vriends
Lees ook:Lotte & Margot (#BFF 1) – Herman Van Campenhout

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>