Alles over Anne – Menno Metselaar & Piet van Ledden

Alles over AnneEr is onlangs een bijzonder boek verschenen, Alles over Anne van Menno Metselaar en Piet van Ledden, met daarin het levensverhaal van Anne Frank, antwoorden op veelgestelde vragen en prachtige tekeningen. 

Het is een uitgave van de Anne Frank Stichting voor kinderen vanaf 10 jaar. Het boek vertelt het levensverhaal van Anne Frank en geeft antwoord op allerhande vragen die kinderen hebben over Anne Frank, de Jodenvervolging en de Tweede Wereldoorlog.

Alles over Anne is het eerste boek dat uitgaat van wat kinderen zelf willen weten. De Anne Frank Stichting heeft hun vragen verzameld. Het nieuwe boek geeft antwoord op bijvoorbeeld: wanneer is iemand Joods, waarom haatte Hitler de Joden, kon Anne Frank goed leren op school, was Anne bang in het Achterhuis, verveelde zij zich, wie heeft haar verraden en waarom is Anne zo beroemd geworden?

Ook de tekeningen van Huck Scarry spelen in op vragen van kinderen. Zo laat hij bijvoorbeeld zien hoe de boekenkast voor het Achterhuis open- en dichtgaat en hoe Annes kamertje er ingericht uitziet.

Ook geeft hij een gedetailleerde weergave van alle vertrekken in het Achterhuis. De vermaarde illustrator, die in Zwitserland woont, bezocht het Anne Frank Huis verschillende malen om zijn tekeningen te kunnen maken.

Titel: Alles over Anne
Auteur: Menno Metselaar & Piet van Ledden
Uitgeverij: Anne Frank Stichting
ISBN: 9789086670741
Voor kinderen vanaf 10 jaar.

Lees ook:Dagboekzaal Anne Frank Huis geopend
Lees ook:De jongen in het Achterhuis – Sharon Dogar
Lees ook:80e geboortedag Anne Frank
Lees ook:‘Het Achterhuis’ integraal op DBNL
Lees ook:Anne Frank, mijn beste vriendin – Alison Leslie Gold

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>