Dagboekzaal Anne Frank Huis geopend

frank_anne_dagboekKoningin Beatrix heeft gisteren de nieuw ingerichte dagboekzaal in het Anne Frank Huis geopend. Ze deed dat voorafgaand aan de viering van het 50-jarig bestaan van het museum.

Alle originele dagboeken
In de dagboekzaal zijn naast het eerste roodgeruite dagboek van Anne Frank ook al haar andere dagboeken en geschriften te zien. Vorig jaar besloot het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie (NIOD) alle originele dagboeken en geschriften van Anne Frank in permanent bruikleen aan het Anne Frank Huis te geven. De drie dagboeken zijn nu terug in het Achterhuis.

Roodwit geblokt
Otto Frank heeft na de oorlog alle schriften van zijn dochter in bruikleen gegeven aan het NIOD. De Anne Frank Stichting kreeg toestemming om alleen het originele roodwit geblokte dagboek tentoon te stellen in het Anne Frank Huis. De schriften waarin ze haar dagboek vervolgde toen het eerste dagboek vol was, werden door het NIOD opgeslagen in een speciaal beveiligde kluis. Deze liggen nu in een nieuwe zaal in het Anne Frank Huis.

Het Achterhuis Online
Vandaag ging ook Het Achterhuis Online open. Deze ´virtuele vleugel´ wordt hét kennis-, actualiteiten- en onderwijscentrum met betrekking tot Anne Frank.
Vanavond (29 april om 22.50 uur) zal op Nederland 2 een documentaire te zien zijn over Otto Frank, die gemaakt is ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan van het Anne Frank Huis.

[Bron: Leesplein]

Lees ook:80e geboortedag Anne Frank
Lees ook:‘Het Achterhuis’ integraal op DBNL
Lees ook:Alles over Anne – Menno Metselaar & Piet van Ledden
Lees ook:Miep Gies overleden
Lees ook:De jongen in het Achterhuis – Sharon Dogar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>