Anne Frank, mijn beste vriendin – Alison Leslie Gold

Anne Frank mijn beste vriendinHanneli Goslar was de beste vriendin van Anne Frank op het moment dat de Tweede Wereldoorlog uitbrak. Het verhaal van Anne kent iedereen, in tegenstelling tot dat van Hanneli.

Terwijl Hanneli als jong Joods meisje de concentratiekampen wél overleefde. Toen haar werd gevraagd of ze over haar herinneringen aan Anne Frank wilde vertellen, moest ze daar eerst goed over nadenken omdat veel herinneringen zo pijnlijk waren.

Toch heeft ze het gedaan, en het resultaat is een aangrijpend en ontroerend boek over vriendschap en oorlog en over een bijzondere ontmoeting met Anne Frank, drie jaar nadat ze elkaar uit het oog hadden verloren toen ze gedwongen werden om onder te duiken.

Op 27 november 1943 schreef Anne in haar dagboek over mij: …waarom werd ik (Anne Frank) dan uitverkoren om te leven en moest zij (Hanneli Goslar) wellicht sterven? Maar het omgekeerde is gebeurd. Ik woon nu in Israël en ben een gelukkige grootmoeder, terwijl Anne degene was die stierf. Vanwege deze ironische speling van het lot wil ik zo veel mogelijk vertellen over Anne Frank.

Titel: Anne Frank, mijn beste vriendin
Auteur: Alison Leslie Gold
Uitgeverij: Kluitman
ISBN: 9789020621099
Voor jongeren en volwassenen.

Lees ook:Disney keurt Anne Frank-scenario af
Lees ook:Dagboekzaal Anne Frank Huis geopend
Lees ook:Miep Gies overleden
Lees ook:Dagboek Anne Frank op Unesco-lijst
Lees ook:Alles over Anne – Menno Metselaar & Piet van Ledden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>