Thornhill – Pam Smy

ThornhillThornhill is een intrigerende graphic novel van Pam Smy: een prachtig uitgevoerde roman, met paginavullende illustraties. Het boek werd naar het Nederlands vertaald door Imme Dros en is geschikt voor de fans van Brian Selznick.

Ella is net verhuisd, het is 2017, en vanuit haar kamer kijkt ze uit op een groot vervallen huis, Thornhill. Ze denkt in de verwilderde tuin een meisje te zien, en gaat op onderzoek uit.

Parallel lees je het verhaal van Mary. Thornhill was een opvanghuis voor meisjes, en Mary was een van de laatste bewoners, toen het huis in de jaren tachtig werd opgeheven…

Het verhaal van Ella wordt verteld in illustraties, dat van Mary in dagboekvorm. Het verhaal speelt met het begrip tijd, en is spannend en spooky. Maar het gaat ook over kernwaarden als vertrouwen, vriendschap en verraad.

Thornhill Illustratie

Titel: Thornhill
Auteur: Pam Smy
Uitgeverij: Ploegsma
ISBN: 9789021677736
Voor kinderen vanaf 11 jaar.

Lees ook:Kan Ella toveren? (Ella het elfje 1) – Kiki Banks
Lees ook:De gevaarkijker (Ella het elfje 2) – Kiki Banks
Lees ook:Ella, de kleine woudheks is nooit op tijd! – Jutta Langreuter
Lees ook:De zee zien – Koos Meinderts
Lees ook:Illustratrice Susan Einzig overleden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>