De zee zien – Koos Meinderts

De zee zienDe zee zien van Koos Meinderts wordt ook wel ‘Gouden jaren in romanvorm’ genoemd. Het is een Young Adult-roman over een verloren vriendschap eind jaren vijftig en een nooit onthuld geheim.  

Ze zouden samen de schoorsteenpijp op klimmen, Kees en Jan. Dat was de afspraak. Ze wilden weten of je vandaar over de duinen de zee kon zien.

Alleen Jan klimt naar boven. Kees ziet hem een dodelijke val maken en rent ervandoor. Als hem uren later verteld wordt dat zijn vriend dood is, reageert hij geschokt, alsof hij van niets weet. Jaren later kijkt Kees terug op de dramatische gebeurtenis uit zijn jeugd: het echte verhaal moet nu maar eens verteld.

Het boek is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en geschikt voor zowel jongeren als volwassenen. Koos Meinderts schreef eerder Lang zal ze leven voor jongeren en won al verscheidene prijzen.

Titel: De zee zien
Auteur: Koos Meinderts
Uitgeverij: De Fontein
ISBN: 9789026139130
Voor jongeren vanaf 13 jaar.

Lees ook:Boektrailer: De man in de wolken
Lees ook:Poëtisch sprookje van getalenteerd koppel
Lees ook:Ballade van de Dood
Lees ook:Mees Kees gaat verhuizen – Mirjam Oldenhave
Lees ook:Kak! zei de ezel – Koos Meinderts

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>