Toverlijn – Marianne Seegers en Ingrid Friesen

Een ontdekkingstocht boordevol magische illustraties. Leuk detail; met ruimte voor jouw vraag aan Toverlijn.

Lieve Toverlijn, wat zal ik kiezen? Mountainbiken of skateboarden?
Toverlijn is het dagboek van Jonas en het is heel speciaal. Het is magisch. Iedere keer als Jonas voor een belangrijke keuze staat, helpt Toverlijn hem. Hoe Toverlijn dat doet?

Net even anders
Het is een prentenboek, een voorleesboek, maar dan voor kids van zes tot en met negen. Dus met meer tekst dan je normaal in een prentenboek verwacht. De meeste auteurs kiezen voor deze leeftijd juist voor een (zelf)leesboek met kleiner formaat. Marianne Seegers doet dat expres niet, ze kiest echt voor een prentenboek. En dat vind ik wel leuk. Want als je net zelf kan lezen, is het toch nog steeds heerlijk om voorgelezen te worden? En daar is het verhaal van Toverlijn perfect voor, boordevol geweldige illustraties om in weg te dromen.

Speciaal plekje
Toverlijn gaat over ontdekkingen tijdens het opgroeien en ook over vriendschap. Het is ‘veilig en warm’ geschreven en met veel liefde gemaakt. Dat voel en zie je al bij het doorbladeren. Heerlijk om je kind voor te lezen voor het slapengaan.
Dit boek heeft daarnaast een speciaal plekje voor mij. Misschien zag je het al aan de naam, de illustrator is mijn zus. En de schrijfster ken ik inmiddels ook wat beter. Genoeg redenen om dit prentenboek een mooi plekje geven op dit blog.

Meer weten?
Toverlijn heeft een website, daar kan je alles over het boek over Jonas lezen en het blog van de bedenkster. Ook vind je er veel mooie illustraties van Ingrid Friesen, om helemaal betoverd te raken door Toverlijn. 

Titel: Toverlijn
Auteur: Marianne Seegers
Illustraties: Ingrid Friesen
ISBN: 9789048426614
Vanaf ongeveer zes jaar

Lees ook:Er is een tijd van komen……
Lees ook:Deltas brengt leuke AVI-verhalen voor beginnende lezers
Lees ook:Nu ook op Hyves!
Lees ook:Alles begon – Jonas Boets
Lees ook:Het politiemannetje – Marianne Busser & Ron Schröder

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>