Zus voor een nacht verkozen tot Beste Jeugdboek 2009 door Noordwijkse Kinderjury

zus-voor-een-nachtZus voor één nacht een jeugdboek van schrijfster Christien Boomsma is door groep 7 van de Noordwijkse Kinderjury verkozen tot het Beste Jeugdboek van 2009.

De Noordwijkse Boekhandel Van der Meer organiseert jaarlijks samen met de bibliotheek en diverse basisscholen een soort ‘schaduw kinderjury’. Alle groepen van één of meer basisscholen lezen de boeken uit 2009, beschikbaar gesteld door de leerlingen zelf en de bibliotheek. Per groep wordt bepaald wat het mooiste boek van 2009 is. “Elk jaar komen er weer verrassende boeken naar voren, een breder beeld dan de landelijke kinderjury. Een bijkomend effect is dat alle kinderen aangestoken worden door het leesvirus”, meldt het persbericht.

Zus voor één nacht gaat over de elfjarige Robin die dolgraag een zus wil. Op een midzomernachtsfeest duikt de mysterieuze Saritha op, waarvan iedereen denkt dat het haar zus is. Maar ze was toch enig kind? Als Saritha de volgende ochtend verdwenen is, gaat Robin op zoek. Ze ontdekt dat haar zus-voor-een-nacht in groot gevaar verkeerd en zet alles op alles om haar te helpen.

De omslag van Zus voor één nacht, gemaakt door Mario van Brakel, won twee weken geleden ook al de ZVU Coverprijs 2009 in de rubriek Kinderboeken. Voor de mooiste omslag van een zelfstandige uitgeverij. Het was de eerste keer dat deze prijs werd toegekend.

Lees ook:Zus voor een nacht
Lees ook:Leesfragment: Zus voor een nacht
Lees ook:Lang leve Robin! – Sjoerd Kuyper
Lees ook:In de Kinderjury zijn kinderen de baas!
Lees ook:De heks van de bibliotheek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>