Tien torens diep op tv

VriensSerieTienTorensHet was mij even ontgaan, maar ik wil er alsnog een berichtje aan wijden. Sinds sinds 24 januari is Tien torens diep op tv te zien. De 6-delige serie komt zondag op Nederland 3 van 18.15-18.45 uur.

Het verhaal:
Stef wil later in de mijn gaan werken, net als zijn vader en zijn broer. Het is 1958 en Stef zit in de zesde klas van de lagere school. In hun geheime club verzinnen Stef en zijn vriend Victor allerlei gewaagde plannen om in de steenkolenmijn te komen. Een meisje, Wietske, komt er achter; maar is zij te vertrouwen? En hoe meer de jongens over de steenkolenmijn ontdekken, hoe meer de twijfel toeslaat over hun plannen. Zeker als de mijn zich van zijn gevaarlijkste kant laat zien.

Het verhaal is gebaseerd op Jacques Vriens’ jeugdboek Tien torens diep en speelt zich zo’n 50 jaar geleden af, in Limburg waar de kolenmijnen waren.

Bekijk hieronder de trailer En als je meer wilt weten over de serie… Er is een speciale website gemaakt, met informatie over de schrijver, over de film en er staat ook een filmpje over de mijnen op.


Lees ook:Tien torens diep verfilmd!
Lees ook:Audities tv-serie ‘Tien torens diep’
Lees ook:Tien torens diep
Lees ook:Tijgerlezen: Pim en het pinda-kanon – Tjibbe Veldkamp
Lees ook:Er was eens een vosje…… Gitte Spee

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>