Europese kinderboekenzegels

europazegels_zweden_2010

De Zweedse Europazegels 2010

Op 15 maart geeft De Post twee Europazegels uit over kinderboeken. Ze werden getekend door de Belgische illustratoren Gerda Dendooven en Kitty Crowther en passen in de themareeks Europazegels waarvan inmiddels de eerste zijn verschenen in Jersey.

Klassiekers
Sinds 1956 deden eenenzestig landen elk jaar mee aan de uitgifte van Europazegels rond een thema. België was er elk jaar bij, Nederland maar af entoe. Dit jaar is dat thema Kinderboeken. De eerste zegels zijn zopas verschenen in Jersey. Het gaat om vier zegels met afbeeldingen uit klassieke Engelse kinderboeken van Hugh Loftings, Rudyard Kipling, Lewis Carroll en Edward Lear.
Volgende week verschijnen de Zweedse kinderboekenzegels met afbeeldingen van Lena Anderson en Else Beskow.

Eenvoud en expressie
Op 15 maart is België aan de beurt. Voor het ontwerp van deze Europa-uitgifte kon De Post rekenen op de vakkundige kennis van Kitty Crowther en Gerda Dendooven, Belgische illustratoren.
Kitty Crowther begon als auteur/illustrator in 1994. Boeken en beelden speelden van jongs af aan als communicatiemiddel een belangrijke rol in haar leven. Ze krijgt vooral waardering voor de eenvoud en de expressie van haar tekeningen en voor de ruimte die ze openlaat voor de lezer om zelf na te denken.
Gerda Dendooven debuteerde als auteur/illustrator in 1987 en werd na haar eerste boek IJsjes snel bekend als één van de beste illustratoren van Vlaanderen. Ze tekent de dingen zoals ze die waarneemt zodat vormen en perspectief steeds meer worden vervormd. Benen en armen van haar figuren kunnen wel twee keer zo groot zijn als het lichaam. Door haar inleving in de wereld van kinderen, haar gevoel voor humor en haar durf verbeeldt ze op een heel persoonlijke manier gevoelens van personages.

[Bron: Leesplein]

Lees ook:Boeken ALMA-winnares onvindbaar
Lees ook:Mama Medusa – Kitty Crowther
Lees ook:Kleine nachtverhalen – Kitty Crowther
Lees ook:Tentoonstelling: Zeg Roodkapje waar ga je heen?
Lees ook:Mini en de verrassing voor Oma – Kitty Crowther

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>