Vakliteratuur: Gidsen Boek en Jeugd 2009 nu ook online

KlontjeBJODe Boek & Jeugd-site (BJO) is uitgebreid met de titels uit de drie gidsen Boek en Jeugd 2009. De database bevat nu ruim 8000 titels.

Boek en Jeugd Online is een doorzoekbare database, waarin een ruime selectie jeugdboeken is opgenomen. De in augustus 2009 verschenen Peuterboekengids, Boek & Jeugd 4-12 en Boek & Jeugd 12+ waren de laatste versies die in gedrukte vorm verschenen.

Met ingang van heden zullen alle beschrijvingen direct online getoond worden. Dat houdt in dat er gezocht kan worden binnen het actuele aanbod. Binnenkort zal ook het aantal zoekmogelijkheden worden uitgebreid, waardoor het mogelijk wordt selecties te maken op basis van verschillende criteria, bijvoorbeeld op jaar van uitgave, leeftijd, trefwoord, leesniveau en op een combinatie daarvan.

BJO is een niet-commerciële, op veel manieren doorzoekbare databank. In deze Internetgids is een ruime selectie jeugdboeken opgenomen, speciaal gelezen en geselecteerd door deskundigen op het gebied van de jeugdliteratuur. Het gaat om mooie, leuke en vooral ook bruikbare titels uit het grote aanbod van kinder- en jeugdboeken. Elke titel is van commentaar voorzien. Bij de selectie wordt rekening gehouden met kinderen met verschillende achtergrond, belangstelling en leesvaardigheid.

[Bron: Boek en Jeugd Online - Leesplein]

Lees ook:Gidsen Boek en Jeugd 2008 online
Lees ook:Update Boek & Jeugd Online
Lees ook:Nieuwe titels UittrekselBank Jeugd
Lees ook:Tijdelijke aanbiedingen kinderboeken apps
Lees ook:De geschiedenis van Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>