Annemarie is Annie M.G. Schmidt niet

anna_tvcoverAuteur en illustrator Ted van Lieshout maakt zich op zijn blog behoorlijk boos over de nieuwe uitgave van de Annie M.G. Schmidt-biografie. Daarop staat niet de foto van Annie, maar die van Annemarie Prins, de actrice die Annie speelt in de tv-serie. “Volkomen belachelijk“, vindt van Lieshout dat.

Niet kunnen
“Dit gaat me te ver”, schrijft auteur en illustrator Ted van Lieshout op zijn veelgelezen blog. “Hier zie je het nieuwe omslag van de biografie die Annejet van der Zijl maakte van Annie M.G. Schmidt, met daarop een foto van Annie M.G. Schmidt, maar dan gespeeld door de actrice Annemarie Prins.
Van Lieshout vindt dat niet kunnen. “Ze hebben wel foto’s van de echte Annie, maar omdat er op tv een serie is waarin de rol van Annie wordt gespeeld door een actrice, denken ze dat ze meer boeken zullen verkopen als ze niet Annie M.G. Schmidt zelf op het omslag zetten, maar Annemarie Prins. Ik vind dat volkomen belachelijk.

Nooit kopen
Ted van Lieshout kan zich heel goed voorstellen dat een uitgever een film- of tv-versie van een boek maakt en daarbij gebruikmaakt van filmmateriaal voor het omslag. Het zou hem niet storen als de uitgever een foto op de cover zette van Annemarie Prins als Annie die in de keuken staat te koken of over straat loopt. Maar niet een portret van Annemarie Prins op een biografie van Annie M.G. Schmidt.
Hoe aardig Prins de rol ook speelt, iedereen ziet dat het niet Schmidt is die op het boek staat, maar een vervangster. Ik zou dat boek nooit kopen,” adus van Lieshout. “Als ik een biografie wil van Annie wil ik er Annie op en niet Annemarie.

Lees hier het bericht dat Ted van Lieshout plaatste en de reacties hierop.

[Bron: Ted van Lieshout - Villakakelbont]

Lees ook:Annie M.G.: première in Vlissingen
Lees ook:Er ís er een járig! Annie M.G. Schmidt 100 jaar
Lees ook:Allemaal sprookjes – Annie M.G. Schmidt
Lees ook:De leeuw is los! – Annie M.G. Schmidt
Lees ook:December – Annie M.G. Schmidt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>