Roald Dahl Funny Prize 2009

roald_dahl_funny_prizeBooktrust heeft zojuist de winnaars bekendgemaakt van de Roald Dahl Funny Prize, de prijs voor het grappigste kinderboek.

Grappigste boek
Booktrust heeft een boontje voor Roald Dahl en is sinds vorig jaar ook de organisator van de Roald Dahl Funny Prize voor het grappigste boek. Deze prijs kwam er op initiatief van Children’s Laureate 2007 Michael Rosen. De shortlist voor de versie 2009 werd al in september bekendgemaakt.

Stinkend rijk
Vandaag werden dan de winnaars bekendgemaakt door Michael Rosen tijdens een lunch in het Unicorn Theatre in London. Winnaars van de Roald Dahl Funny Prize 2009 zijn in de categorie tot zes jaar Sam Lloyd met Mr Pusskins Best in Show (Orchard Books) en in de categorie van 7 tot en met 14 jaar Philip Ardagh met Grubtown Tales: Stinking Rich and Just Plain Stinky, geïllustreerd door Jim Paillot (Faber and Faber). Ze krijgen elk 2.500 Britse pond (2.788 euro).

Lees ook:Shortlist Roald Dahl Funny Prize
Lees ook:Roald Dahl blijft nog altijd favoriet
Lees ook:Wie wordt nieuwe Children´s Laureate?
Lees ook:Shortlist Booktrust Teenage Prize
Lees ook:Shortlist Guardian Children’s Prize

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>