Uit het leven van Dik Trom

diktromIn de Grote Kerk in Oosthuizen (Noord-Holland) is de komende twee weken een tentoonstelling te zien over Dik Trom.

Originele litho’s
Dik Trom was het werk van het werk van schrijver/onderwijzer C. Johan Kieviet en Johan Coenraad Braakensiek. In 1892 verscheen van Kieviet het boek Uit het leven van Dik Trom bij uitgeverij P. Kluitman. Het werd geïllustreerd door Johan Braakensiek. Hierna verschenen nog vijf vervolgdelen: De zoon van Dik Trom (1907), Toen Dik Trom een jongen was (1912), Dik Trom en zijn dorpsgenoten (1920), Het tweede boek van Dik Trom en zijn dorpsgenoten (1923) en Avonturen van Dik Trom (1931). Vanaf 1938 zijn de avonturen van Dik Trom verscheidene malen verfilmd.
De tentoonstelling bevat onder meer zes originele litho´s die gebruikt zijn om de kinderboeken van C. Joh. Kieviet te illustreren. De expositie is te zien tot en met 27 september.

Nieuwe verfilming op komst
Er is inmiddels ook een nieuwe bioscoopbewerking van het verhaal over Dik Trom aangekondigd. De film heeft als voorlopige titel Dik Trom en de X-Factor. Volgens producent Lagestee Film wordt het verhaal wel enigszins aangepast aan het moderne publiek, maar blijft de sfeer van de boeken behouden. In de film gaat Dik Trom de strijd aan met mensen die alleen maar willen lijnen. De opnames zouden volgend jaar plaatsvinden.

[Bron: Leesplein]

Lees ook:Klassieker: Uit het leven van Dik Trom – C. Joh. Kieviet
Lees ook:De nieuwe Dik Trom
Lees ook:Wie wordt de nieuwe Dik Trom?
Lees ook:Tentoonstelling Marit Törnqvist 2009
Lees ook:Klassieker: Dik Trom – Cornelis Johannes Kievie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>