Peter Jackson wordt scenarist van The Hobbit

De prequel van The Lord of the Rings-trilogie, The Hobbit, krijgt nu toch Peter Jackson als scenarist. De film wordt een tweeluik.

De verfilming van The Hobbit begint vaste vorm aan te nemen. Regisseur Peter Jackson, die de trilogie The Lord of the Rings eerder in beeld bracht, zal voor deze nieuwe film het scenario schrijven.

Oorspronkelijk zou Peter Jackson The Hobbit ook regisseren, maar door auteursrechtperikelen met New Line-studiobaas Bob Shayne is dat idee afgesprongen. Jackson wordt bij het schrijven van het scenario bijgestaan door de Mexicaanse regisseur Guillermo del Toro, die zal plaatsnemen achter de camera’s voor de verfilming van de roman van J.R.R. Tolkien. Guillermo del Torro is de man achter Hellboy I en II en Pan’s Labyrinth.J.R.R. Tolkien verhaalt in zijn roman The Hobbit uit 1937 de avonturen van de hobbit Bilbo Baggins. In het boek gaan Bilbo en tovenaar Gandalf op zoek naar een schat van de draak Smaug.
De filmversie van The Hobbit zal als tweeluik worden uitgebracht. Beide films zullen tezelfdertijd worden opgenomen, maar met een tussenpauze op het publiek worden losgelaten. De opnames zijn gepland voor 2009, de releases voor 2010 en 2011.

 

[Bron: De Standaard, Villakakelbont]

Ik ben zeer benieuwd naar het eindresultaat… maar dat is helaas nog even wachten. Ik ben geduldig. (a)

Lees ook:Opnames van Kuifje-film zijn afgerond
Lees ook:Twilight Director’s Notebook
Lees ook:Van kinderboek tot filmscenario
Lees ook:Dirk Brackes Engelenhuis verfilmd
Lees ook:Eclipse – Het officiële boek bij de film

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Peter Jackson wordt scenarist van The Hobbit

  1. karinvankammen

    stoer die wil ik wel hebben

      /   Reply  / 
  2. Natasja

    Hoi Karin,

    Wat wil je winnen? Er valt niets te winnen onder dit blogje… het gaat hier over de verfilming van The Hobbit van J.R.R Tolkien

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>