Dirk Brackes Engelenhuis verfilmd

Het Engelenhuis van jeugdschrijver Dirk Bracke is verfilmd. De prent zal Bo heten en komt begin 2010 in de bioscopen.

In alle stilte
De opnames voor Bo – de verfilming van Het Engelenhuis van jeugdschrijver Dirk Bracke – zijn al achter de rug. Regisseur Hans Herbots (o.a. bekend van de verfilming van Vallen naar het boek van Anne Provoost, maar ook van Windkracht 10 en van Verlengd Weekend) wilde de opnames in alle stilte draaien omdat de hoofdrol, het personage Deborah, gespeeld werd door de 16-jarige Ella-June Henrard, leerlinge Kunsthumaniora in de richting Podiumkunsten/Drama in Antwerpen. Om het werk met de jonge acteurs zo rustig en geconcentreerd mogelijk te laten verlopen, werd beslist geen setbezoeken voor de pers te organiseren. Inmiddels is de film dus ingeblikt en vorige week werd de prent dan aan de hand van een paar proefopnames aan de pers voorgesteld.

Niet té expliciet
Auteur Dirk Bracke is verguld met de eerste verfilming van een van zijn boeken. Het Engelenhuis verscheen in 2003 en het was regisseur Hans Herbots zelf die hem kwam vragen of hij het boek mocht verfilmen. Bracke heeft het schrijven van het scenario aan Nele Meirhaege overgelaten, want “ik ben een leek op filmgebied“, zei hij. Wel heeft hij hier en daar commentaar geleverd op het draaiboek. “Mijn belangrijkste bekommernis was dat de film niet té expliciet zou worden“, aldus Dirk Bracke.

Confronterend en authentiek
Het engelenhuis speelt voor een deel in de gesloten instelling voor meisjes De Zande in Beernem, waar Dirk Bracke heel wat research deed voor zijn boek. De veertienjarige Bo belandt in die gesloten instelling. Een echte gevangenis als je het haar vraagt. Ze lijkt er met haar dure merkkledij en juwelen niet echt op haar plaats. Haar eerste dagen zijn een echte hel: ze wordt afgezonderd van de rest van de wereld en vooral van Tony. Gelukkig is Yasmien er nog, en de junkie Steffie, een ander nieuw meisje. Samen kunnen ze beter opboksen tegen de harde realiteit van de instelling.
Dirk Bracke deed heel wat research voor dit boek. Hij leerde in de instelling een heleboel meisjes kennen, elk met hun eigen gevoelens, wensen en frustraties. Hij vond er inspiratie voor dit confronterend en authentiek verhaal.

[Bron: De Morgen]

Lees ook:Verfilming van ‘Een lege burg’ als ‘Mijn hart is niet van steen’
Lees ook:Has#tag – Dirk Bracke
Lees ook:Lesmap Iep!
Lees ook:Preview Over the edge
Lees ook:Klassieker: Als de olifanten vechten – Dirk Bracke

1 Reacties // Reageer

One thought on “Dirk Brackes Engelenhuis verfilmd

  1. shauni

    Het boek is echt fantastisch en ik ben echt blij dat het nu eindelijk verfilmd wordt. Het zal een prachtige film worden en ik raad iedereen aan het boek zeker te lezen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>