Piratenprinses Sophie zwaait met haar zwaard

De piratenprinsesDe Piratenprinses is zowel geschreven als geïllustreerd door Samantha Loman. Het is een prachtig prentenboek dat het avontuurlijke verhaal van prinses Sophie vertelt.

Prinses Sophie wil eigenlijk helemaal geen prinses zijn, want dat vindt zij veel te saai. Zij wil liever op avontuur. Ze droomt dan ook van verre landen, woestijnen en de wacht houden in het kraaiennest op een echt piratenschip. Wanneer haar vader, de koning, ziet dat Sophie zich niet als een prinses gedraagt, moet ze in bad. Maar dat is natuurlijk helemaal saai! Daarna gaat ze slapen en wordt ze plotseling wakker van een hoop herrie en kijkt uit het raam. Een bende piraten is bezig de haven leeg te plunderen. Sophie heeft haar avontuur gevonden, want ze klimt stiekem uit het raam en gaat aan boord. Ze verkleedt zich als een echte piraat en gaat met de piraten mee op schattenjacht. Maar dan komt ze erachter dat piraat zijn helemaal niet zo leuk is als het lijkt. Piraten zijn namelijk heel gemeen, stelen en zwaaien met hun zwaard naar onschuldige mensen. ’s Nachts glipt ze van boord, gaat zelf op schattenjacht en komt thuis met een mooie glinsterende verrassing.

De Piratenprinses is een leuk verhaaltje met korte, duidelijke zinnen. De zinnen zijn zowel in vertelvorm als in dialoog. Je kunt zo verschillende stemmentjes doen wanneer je het verhaal voorleest: de stem van een mopperende koning, de stem van een boze kapitein die een piraat op zijn kop geeft, ‘Ship Ahooi’ zingen. De illustraties zijn leuk, grappig, lekker speels en kleurrijk zoals we dat van Samantha Loman kennen. De meeste illustraties zijn twee pagina’s groot en er is lekker veel op te zien. Als ik het goed heb, zijn de illustraties met ecoline geverfd. Maar het zou ook goed mogelijk zijn dat het aquarel is, of misschien met de computer?… (mocht iemand weten wat het wel of niet is, hoor ik het graag).

Kortom De Piratenprinses is een prachtig en avontuurlijk prentenboek met speelse kleurrijke illustraties.


[isbn]9789052473994[/isbn]

Lees ook:De piratenprinses
Lees ook:Piraat Jan-Wolf – Natalie Quintart
Lees ook:De Prinses en de pakjes – Caryl Hart – Gottmer €13,95 (3+)
Lees ook:Baby voelboekje: Sophie gaat op stap & Welterusten, Sophie
Lees ook:Groot weetjesboek over piraten – Pascale Hédelin

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>