Klassieker: Sjakie en de chocoladefabriek – Roald Dahl

Sjakie en de chocoladefabriekSjakie en de chocoladefabriek is een wereldwijde bestseller van Roald Dahl en werd zelfs twee keer verfilmd – in 1971 en in 2005. De Nederlandse versie is nu opnieuw uitgebracht in een speciale kinderboekenweekuitgave van 4,99 euro!

Als Sjakie een Gouden Toegangskaart vindt in een reep chocola, gaat zijn diepste wens in vervulling. Hij krijgt een rondleiding door de geheimzinnige chocoladefabriek van Willie Wonka, de geweldigste, meest verbazingwekkende snoepfabrikant ooit.

Wie zou geen kijkje willen nemen op de plek waar ze opstijglimonade met prik, holle-kiezen-vullende-karamels en aflikbaar behang voor kinderkamers maken?

Maar in de chocoladefabriek schuilen ook grote gevaren, zoals voor Caspar Slok, die door een rivier van hete chocolade wordt meegezogen…

Geen schrijver ter wereld bedacht zoveel angstaanjagende, onuitstaanbare en fantastische figuren als Roald Dahl. Niet zo gek dus dat kinderen over de hele wereld zijn boeken als De GVRSjakie en de chocoladefabriekDaantje de wereldkampioenMatilda en De heksen verslinden.

Titel: Sjakie en de chocoladefabriek
Auteur: Roald Dahl
Uitgeverij: De Fontein
ISBN: 9789026138522
Voor kinderen vanaf 8 jaar.

Lees ook:Roald Dahl Woordenboek
Lees ook:Nationale Roald Dahl-dag 2008
Lees ook:Roald Dahl Dag 2015
Lees ook:Roald Dahl 100
Lees ook:Roald Dahl blijft nog altijd favoriet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>