Klassieker: Het geheim van de afgebeten vingers – Rindert Kromhout

Het geheim van de afgebeten vingersAls je je hand in de Mond van de Waarheid steekt… Hierover lees je in Het geheim van de afgebeten vingers, het boek dat al 25 jaar in druk. Deze maand verschijnt alweer de 20ste druk met een nieuw omslag van Annemarie van Haeringen.

In het portiek van een kerk in Rome staat een metershoog stenen masker. Een rond gezicht, met de mond wijd open. Het is de Mond van de Waarheid. De mond is groot, je kunt er met gemak je hand in steken.

Maar kijk wel uit als je dat doet! Vertel nooit, maar dan ook nooit een leugen met je hand in die mond, want als je dat doet, worden je vingers afgebeten.

Deze klassieker is één van de bekendste boeken van Rindert Kromhout. Bovendien bestaat de Mond van de Waarheid echt! Mond van de WaarheidAls je in Rome bent, kun je er je hand in steken en veel toeristen doen dat. Echter, volgens een eeuwenoude Romeinse legende kun je dat maar beter niet doen.

‘Heb je het al gehoord? Die stenen mond bijt de vingers van meisjes af.’ ‘Van welke meisjes?’ ‘Van meisjes die liegen.’ ‘Alleen van meisjes?’ ‘Nee, ik geloof ook van jongens.’ ‘Wat vreselijk! Die stenen mond, zeg je? Hoe kan dat nou?’ ‘Lees dit verhaal maar, dan weet je er alles van.’

Titel: Het geheim van de afgebeten vingers
Auteur: Rindert Kromhout
Uitgeverij: Leopold
ISBN: 9789025867591
Voor kinderen tussen de 8 en 10 jaar.

Lees ook:Het geheim van de gillende geraamtes – Rindert Kromhout
Lees ook:Meester Max en de minimonsters – Rindert Kromhout
Lees ook:Het abc van Kikker – Max Velthuijs & Rindert Kromhout
Lees ook:Een Mann – Rindert Kromhout
Lees ook:Het geheim van… Schrijfwedstrijd 2015

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>