Een Mann – Rindert Kromhout

Een Mann‘Iemand zoals jij, Klaus, zal nooit in de schaduw van een ander staan…’ Een Mann is de nieuwe jeugdroman van Rindert Kromhout en een gevoelig portret van een beroemde schrijver en zijn familie.

O nee? Klaus Mann, negentien jaar oud, denkt daar zelf behoorlijk anders over. Dat zijn prille schrijverschap voorlopig in de schaduw staat van zijn beroemde vader Thomas Mann, is tot daar aan toe.

Maar waarom wijst Thomas hem als zoon, als mens af? Wat doet Klaus verkeerd? Een gesprek met zijn vader durft hij niet aan. Hij besluit hem een brief te schrijven, een openhartige, eerlijke, confronterende brief.

De brief groeit uit tot een aangrijpende roman over een welgestelde familie van schrijvers en toneelspelers in het onrustige München in het begin van de twintigste eeuw. Maar wie staat er nu eigenlijk in de schaduw van wie?

Een Mann Fragment

Titel: Een Mann
Auteur: Rindert Kromhout
Uitgeverij: Leopold
ISBN: 9789025871376
Voor jongeren vanaf 12 jaar.

Lees ook:De vader van Kikker – Max Velthuijs & Rindert Kromhout
Lees ook:Wat ruik ik daar? – Rindert Kromhout
Lees ook:Het abc van Kikker – Max Velthuijs & Rindert Kromhout
Lees ook:De dikke billenbijters – Rindert Kromhout
Lees ook:De gouden lijst – Rindert Kromhout

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>