Het geheim van Leonard Pelkey

Het geheim van Leonard Pelkey is het eerste deel uit de Black Pimento-reeks. Een spannend boek dat je niet mag missen!

De 15-jarige Phoebe doet echt haar best, maar met gescheiden ouders en een humeurige zus ziet haar leventje er niet bepaald rooskleurig uit. Wanneer Phoebes kleurrijke en excentrieke neef Leonard bij hen intrekt, wordt haar leven er niet gemakkelijker op. Door zijn opvallende verschijning is Leonard algauw het mikpunt van spot. Phoebe probeert zich zoveel mogelijk van hem te distantiëren.

Dan wordt op een dag Leonards lichaam uit een meer gedregd. Alles wijst erop dat hij is vermoord. Vanaf dat moment stort Phoebe zich op het vinden van de dader. Terwijl ze worstelt met haar gevoelens voor Travis Lembeck, Leonards voormalige plaaggeest en nu hoofdverdachte in de moordzaak, begint ze langzaam maar zeker haar neef in een ander licht te zien. 

Het geheim van Leonard Pelkey is een intrigerende, overrompelende, spannende en ontroerende whodunit. Phoebe windt de lezer moeiteloos om haar vinger door ongezouten commentaar te leveren op haarzelf en de mensen om haar heen.

In een opvallende, zwierige stijl schrijft Lecesne over de menselijke tekortkomingen, maar bovenal over het geheim van een wel heel bijzondere jongen.  

James Lecesne is filmmaker en schrijver van diverse onemanshows, waaronder de door de critici goed ontvangen Word of Mouth. Met zijn korte film Trevor won hij in 1994 de Academy Award. Zijn film inspireerde hem tot het oprichten van The Trevor Project, een 24-uurshulporganisatie voor mensen in psychische nood. Het geheim van Leonard Pelkey (Absolute Brightness)is zijn debuut. 

Wat de pers schreef:Absolute Brightness is revelatory – funny, suspenseful, surprising, and full of the insight into human life that only the best books offer us. James Lecesne is a treasure.’ – Michael Cunningham

  

 

 

‘James Lecesne has crafted a piquant and utterly engrossing tale that, like life itself, confounds expectations at every turn.  His fiesty teenaged heroine  is a creature of great charm and great conscience – a sort of Scout Finch  for this scary new millennium. ‘ –

Armistead Maupin

Auteur: James Lecesne
Leeftijdsadvies: 13+
Pagina’s: 384
Verschijnt September 2008

 

 

 

 

* Boeken winnen? Kijk onder de categorie winnen welke acties momenteel lopen *

Lees ook:Het geheim van Leonard Pelkey
Lees ook:Juni: Maand van het Spannende Boek
Lees ook:Nieuw: Black Pimento thrillers voor jongeren
Lees ook:Daniel Radcliffe steunt homo-project
Lees ook:Keverkoningin – M.G. Leonard

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Het geheim van Leonard Pelkey

  1. JS.

    Heel mooi boek, een aanrader voor wie van wat spannends houdt.

      /   Reply  / 
  2. Denice

    oomgg.
    dit boek wil ik lezen :|

      /   Reply  / 
  3. husler

    wat een kut boek ik wil m nie lezen ceswa !!!!!!!!!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>