Nieuw: Black Pimento thrillers voor jongeren

Uitgeverij Pimento springt ook in de leemte van de jongerenboeken. Zij komen met een speciale thrillerserie voor de jeugd van 13+: Black Pimento.

Net als Lemniscaat en Querido komt nu ook uitgeverij Pimento met een nieuwe serie voor jongeren. Black Pimento is de serienaam, is voor 13 jaar en ouder en bevat thrillers. Uitgeefster Mariska Budding: “Er is veel vraag naar spannende boeken. Wij geven fictieverhalen uit, maar het zou waargebeurd moeten kunnen zijn, fantasy bijvoorbeeld past niet in de reeks. De boeken zijn spannend tot het laatste moment; het is Nicci French voor jongeren.

Budding wil in de reeks goede spannende boeken plaatsen van verschillende auteurs, zowel buitenlandse als Nederlandse. “Er is veel behoefte aan dit genre: niet kinderachtig maar wel in de belevingswereld van de doelgroep.” Black Pimento zou moeten uitgroeien tot een sterke serienaam. Budding wil dat bereiken met onder meer behulp van gadgets waarin de naam staat en acties. Het geheim van Leonard Pelkey van James Lecesne is net verschenen, in oktober volgt Bezeten van Suzanne Bugler en in het voorjaar The Compound van S.A. Bodeen.

[Bron: villakakelbont]

Lees ook:De bronzen sleutel (Magisterium 3) – Cassandra Clare & Holly Black
Lees ook:Dodenrit
Lees ook:De koperen vuist (Magisterium 2) – Holly Black & Cassandra Clare
Lees ook:De gelukvinder wordt verfilmd
Lees ook:Het zilveren masker (Magisterium 4) – Holly Black & Cassandra Clare

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>