De gouden lijst – Rindert Kromhout

Kunst is kijken. Dat laat Rindert Kromhout zien in zijn nieuwe prentenboek De gouden lijst met illustraties van Gerda Dendooven. In het boek wordt ‘het Bloomsbury leven’ aan jonge kinderen voorgesteld.

Er waren eens een man en een vrouw die bijna alles hadden. Ze hadden een fijn huis, een grote tuin, twee ondeugende kinderen en werk waar ze veel van hielden. Maar ze hadden nog geen schilderij in huis. Daarom kochten ze op een dag een gouden lijst en vroegen een schilder om er een mooi schilderij in te maken.

Maar de schilder schildert niet in de lijst. Met zijn penselen neemt hij drie vazen onderhanden, de tafel en stoelen, het serviesgoed. Langzaam verandert het huis en daarmee het leven van de mensen die erin wonen.

Rindert Kromhout geeft lezingen over de Bloomsbury-groep en wil hun liefde voor het leven graag overdragen op een jonger publiek.

Titel: De gouden lijst
Auteur: Rindert Kromhout
Uitgeverij: Leopold
ISBN: 9789025869540
Voor alle leeftijden.

Lees ook:Vertel me wie wij waren – Rindert Kromhout
Lees ook:Het abc van Kikker – Max Velthuijs & Rindert Kromhout
Lees ook:De dikke billenbijters – Rindert Kromhout
Lees ook:Wat ruik ik daar? – Rindert Kromhout
Lees ook:Jij bent mijn vriend – Rindert Kromhout

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>