Maresi (Kronieken van het Rode Klooster 1) – Maria Turtschaninoff

MaresiDe Britse krant The Guardian noemde het boek Maresi ‘completely unputdownable’. Terecht volgens Uitgeverij Clavis, dat deze fantasyroman voor Young Adults uitbracht en ‘ijzersterk’ noemt.

Mijn naam is Maresi Enresdotter. Ik teken mijn herinneringen op nu alles mij nog helder voor de geest staat. Er is nog niet veel tijd verstreken, één lente slechts. Ook wat ik het liefste zou vergeten, ligt me nog vers in het geheugen. De geur van bloed. Het geluid van krakende botten.

Maresi is nieuw in het Rode Klooster van Menos, een eiland waar mannen niet mogen komen. Zoals veel meisjes is ze gevlucht voor honger en vervolging, maar vond ze een nieuw thuis in het klooster.

Op een lentemorgen komt Jai aan op het eiland. Ze is op de vlucht voor haar vader. In haar kielzog brengt ze gevaar en verschrikking mee. Iedereen in het klooster wordt op de proef gesteld, maar niemand méér dan Maresi.

De Finse auteur werd genomineerd voor de Astrid Lindgren Memorial Award en won de Finlandia Junior Prize, de Swedish YLE Literature Prize én de Society of Swedish Literature Prize!

‘Ik krijg weleens de vraag of Het Rode Klooster een “feministisch project” is. Dat is het niet. Het is een literair project. Maar ik ben feminist, milieubewust en humanist … en al mijn waarden en normen komen tot uitdrukking in wat ik schrijf.’ – Maria Turtschaninoff

Titel: Maresi
Serie en deel: Kronieken van het Rode Klooster 1
Auteur: Maria Turtschaninoff
Uitgeverij: Clavis
ISBN: 9789044826821
Voor Young Adults.

Lees ook:Naondel (Kronieken van het Rode Klooster 2) – Maria Turtschaninoff
Lees ook:J.K. Rowling krijgt H.C. Andersen Literatuurprijs
Lees ook:Moordaap – Jakob Wegelius
Lees ook:Het eiland van opa – Benji Davies
Lees ook:Het eiland – Marije en Ronald Tolman. Betoverend mooi!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>