Moordaap – Jakob Wegelius

Moordaap‘Ik zal de waarheid opschrijven. De waarheid over de moord op Alphonse Morro. Zodat iedereen zal weten hoe het echt is gegaan. En misschien kan het schrijven me helpen van mijn nachtmerries af te komen.’

Sally Jones is een gorilla. Ze vaart mee op de Hudson Queen, het vrachtschip van haar baasje Chief. Totdat een schimmig smokkelklusje mislukt en Chief onterecht wordt beschuldigd van moord.

Sally Jones zet alles op alles om haar vriend weer vrij te krijgen. Wat volgt, is een lange en gevaarlijke strijd waarin het leven van Chief én het leven van Sally Jones zelf op het spel komen te staan.

Moordaap van Jakob Wegelius is een bevreemdend en betoverend verhaal, rijkelijk geïllustreerd met prachtige zwart-witbeelden.

‘Welkom in een andere wereld.’ Zo prees de jury van de Zweedse augustpriset dit wonderlijke boek, de tweede titel van Jakob Wegelius die deze prestigieuze prijs in de wacht sleepte. Het boek werd ook genomineerd voor de Nordic Council Children and Young People’s Literature Prize 2015.

Titel: Moordaap
Auteur: Jakob Wegelius
Uitgeverij: Clavis
ISBN: 9789044826098
Voor jongeren vanaf 12 jaar.

Lees ook:De legende van Sally Jones – Jakob Wegelius
Lees ook:Op zoek naar de kapitein – Jakob Wegelius
Lees ook:Jakob en Zeeland – Bertie Janssen
Lees ook:Ga je mee naar de weecee? – Sally Lloyd-Jones
Lees ook:Eén minuut eerlijkheid

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>