De stem van de zee (Eiland in de mist 1) – Mara Li

De stem van de zeeDe stem van de zee is het debuut van Mara Li en werd gepubliceerd door Storm Publishers. Marieke Veringa (1987) schrijft onder het pseudoniem Mara Li.

Veringa is al van jongs af aan bezig met het schrijven en bedenken van verhalen. Haar eerste twee complete boeken schreef ze terwijl ze de middelbare school doorliep; de hoofdstukken ervan postte ze regelmatig op internet.

Haar inspiratie haalt ze vaak uit allerlei volksverhalen, legenden en mythen van over de hele wereld. In haar verhalen spelen dan ook regelmatig thema’s zoals reizen, transformaties en een vleugje magie een belangrijke rol. Ze studeerde HBO Theologie en woont in Groningen.

Ik ben in de zee geboren. In de nacht dat mama moest bevallen, rolden de golven als reuzen naar het strand en krijste mijn moeder als de meeuwen. Ze riep net zo lang om de zee tot mijn vader er gehoor aan gaf en haar zwoegende lichaam in zijn armen naar buiten droeg. Daar lag ze in een witte jurk op haar rug in de modder, haar benen wijd in de branding. De golven trokken me naar buiten. Voordat mijn vader me vast kon grijpen, had ik al kennis gemaakt met het zilte water.

Nimue kent haar moeder slechts uit verhalen. Na een allesverwoestende storm verlaat ze haar vissersdorp om samen met haar broertje Arthur naar haar op zoek te gaan. In een continent waar de Zwarte Griep steeds meer mensen het leven kost, reist Nimue haar familiegeschiedenis achterna in de hoop dat het zal leiden naar hun moeder.

Tijdens haar tocht vertoont een in flarden mist gehulde gestalte zich steeds weer aan haar. Waarom wordt ze door hem achtervolgd? En welke connectie hebben Nimue en Arthur met de Andere Wereld, de sfeer van de geesten?

Wil je alvast een voorproefje lezen van De stem van de zee? Klik dan hier voor een PDF-bestand. Hieronder kun je de officiële boektrailer van de Young Adult van Mara Li bekijken:

Titel: De stem van de zee
Serie en deel: Eiland in de mist 1
Auteur: Mara Li
Uitgeverij: Storm Publishers
ISBN: 9789492098092
Voor Young Adults.

Lees ook:De roep van Avalon (Eiland in de mist 2) – Mara Li
Lees ook:In opstand – Marieke Veringa, Jen Minkman & Lis Lucassen
Lees ook:Storm – Nick Garlick
Lees ook:Trailers: Arthur en de wraak van Malthazard
Lees ook:Muggenland – David Arnold

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>