Storm – Nick Garlick

StormEen jongen, een paard. Ze hadden niemand… Tot ze elkaar vonden in een storm. Storm van Nick Garlick is een klassiek kinderboek in de lijn van Pietje Bell, Dik Trom, Kruimeltje en De Kameleon.

Flip gaat na de dood van zijn vader bij zijn oom en tante op het eiland Mossum wonen. Flip voelt zich daar behoorlijk alleen en wacht op de dag dat zijn moeder terugkomt. Als er een storm uitbreekt, gaat er een schip met paarden te water. De reddingsbrigade rukt uit.

Flip ziet een Fries paard dat in de woeste golven aan het vechten is voor zijn leven. Aangespoord door een meisje dat het spookmeisje wordt genoemd, rent hij in het water en redt het paard. Vanaf dat moment zijn de twee onafscheidelijk. Het wilde paard brengt de jongen echter regelmatig in de problemen, maar Flip laat keer op keer zien dat hij uit het juiste hout is gesneden.

Storm Leesfragment

Titel: Storm
Auteur: Nick Garlick
Uitgeverij: Callenbach
ISBN: 9789026621574
Voor kinderen vanaf 10 jaar.

Lees ook:Het paard van een dollar (Storm 1) – Lauren St John
Lees ook:Nóg een keer (Flip Fiasco 3) – Stephan Pastis
Lees ook:Door de storm – Chris Vick
Lees ook:Spetterdespat, nog een keer!
Lees ook:Nick en Norah

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>