De laatste reis van de Ballerinus – Arienne Bolt

De laatste reis van de BallerinusEen odyssee met een schip vol dieren, dat is De laatste reis van de Ballerinus, het debuut van schrijfster Arienne Bolt met illustraties van Linde Faas. Een boek voor alle jonge avonturiers.

Ravi woont met zijn vriend IJs, een zwerfhond, aan het water. Op zijn verjaardag verandert zijn leven. Hij krijgt een abonnement op een dierentuin cadeau en hij ontmoet Sep, een kapitein op leeftijd die vergezeld wordt door zijn sprekende papegaai John.

De dierentuin blijkt een oude circustent te zijn, waar circusdirecteur Benno de scepter zwaait. Ravi komt er achter dat Benno van plan is de dieren aan de slager te verkopen.

Hij besluit de dieren te redden, en na een zenuwslopende avond varen ze uit op de Ballerinus, het schip van kapitein Sep, om de dieren thuis te brengen.

Er is wel een probleem… De dieren komen van over de hele wereld! Ravi en Sep trotseren gevaren, proberen uit handen te blijven van de slager en beleven avonturen die onvermijdelijk bij een lange reis horen.

De laatste reis van de Ballerinus Fragment

Titel: De laatste reis van de Ballerinus
Auteur: Arienne Bolt
Uitgeverij: Lemniscaat
ISBN: 9789047707752
Voor kinderen vanaf 8 jaar.

Lees ook:Genomineerden Hotze de Roosprijs 2017
Lees ook:Mijn grote reis om de wereld DIEREN – Laure Du Faÿ
Lees ook:Klassieker: Lieve dierentuin – Rod Campbell
Lees ook:Prentenboek De vliegende Hollander
Lees ook:400 jaar New York

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>