Kietel nooit een tijger – Pamela Butchart

Kietel nooit een tijgerVoor alle rustige en onrustige kinderen van deze tijd is er onlangs een sprankelend prentenboek verschenen over een eigenwijs meisje dat niet stil kan zitten.

Het prentenboek Kietel nooit een tijger van schrijfster Pamela Butchart en illustrator Marc Boutavant bevat een schitterende uitklapspread vol dieren. De originele versie heet Never Tickle a Tiger en werd naar het Nederlands vertaald door Imme Dros.

In het boek moet Pietsie altijd dansen en springen, wiebelen en wiegelen, giebelen en gek doen. Ze kan het gewoon niet helpen. Dus als ze op schoolreis naar de dierentuin gaat, zegt haar juf: ‘Geen dieren uitlachen, opjagen of plagen.

En denk eraan: NOOIT een tijger kietelen!’ ‘Bah!’ bromt Pietsie. ‘Ik mag ook niks. En wat kan er nu eigenlijk misgaan, als je een tijger kietelt?’

Marc Boutavant werd wereldwijd beroemd door zijn boeken over Mouk. Hij woont en werkt in Parijs en illustreerde recentelijk verhalen van Toon Tellegen.

Pamela Butchart geeft filosofie op een middelbare school en schrijft daarnaast kinderboeken. Ze woont in Dundee (Schotland) met haar man en twee katten.

Titel: Kietel nooit een tijger
Auteur: Pamela Butchart
Uitgeverij: Querido Kinderboek
ISBN: 9789045117591
Voor kinderen vanaf 4 jaar.

Lees ook:Raar maar waar: Kietelen
Lees ook:Ssst! De tijger slaapt – Britta Teckentrup
Lees ook:Kietel nooit een krokodil – Bette Westera
Lees ook:Welpje en Tijger – Jonny Lambert
Lees ook:Winnaars Gouden Penseel & Gulden Palet 2015

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>