Kietel nooit een krokodil – Bette Westera

Het duo Bette Westera en Thé Tjong-Khing ontving lovende recensies voor hun boek Held op sokken en in het afgelopen najaar verscheen er alweer een nieuw boek van hun hand met de grappige en uitnodigende titel: Kietel nooit een krokodil.

Een woeste roverhoofdman geeft op zijn sterfbed zijn drie kinderen een heel belangrijk advies:

‘Draai poten uit, neem prinsen bij de neus, doe wat je wil. Beroof de koningin, maar kietel nooit een krokodil!’

Zijn twee zonen, ongehoorzaam als roverszonen zijn, gaan direct na de laatste adem van hun vader op zoek naar een krokodil om te kietelen – en dat komt hun duur te staan. De dochter lijkt een stuk braver, maar een lieverdje is ze allerminst.

Het eerste boek van dit verrassende duo, Held op sokken, kreeg een eervolle vermelding bij de Woutertje Pieterse Prijs 2014: “Een pittige parodie op ridderverhalen die van de eerste tot de laatste bladzijde klopt.” Ook won het een Zilveren Griffel. Bekijk hieronder de video van Uitgeverij Gottmer waarin Bette Westera haar boek Held op sokken voorleest:

Titel: Kietel nooit een krokodil
Auteur: Bette Westera
Uitgeverij: Gottmer
ISBN: 9789025759131
Voor kinderen vanaf 4 jaar.

Lees ook:Haasje Repje – Bette Westera
Lees ook:Waar was Bas? – Bette Westera
Lees ook:Klassieker: Aan de kant, ik ben je oma niet! – Bette Westera
Lees ook:Klassieker: Een opa om nooit te vergeten – Bette Westera
Lees ook:Was de aarde vroeger plat? Vragen die om versjes vragen – Bette Westera

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>