Het Rijmkonijn – Julia Donaldson

Origineel en superleuk prentenboek over een rijmend konijn.

Het rijmkonijn is anders dan andere konijnen. Hij is niet de hele dag bezig met gras eten: hij maakt er veel liever een gedicht over! En in plaats van te vluchten voor de vos, draagt hij een ode aan hem op. De andere konijnen vinden al die rijmelarij maar raar en bovendien oorsaai en stomvervelend. Het rijmkonijn besluit de stoute schoenen aan te trekken en zelf de wereld te gaan ontdekken. Hij graaft een eigen gang. Misschien is er aan de andere kant van de gang een dier dat wél graag naar hem luistert! Maar alle dieren zijn niet gediend van zijn gedichten. Totdat hij een rijmend schaap tegenkomt! Die weet precies hoe het konijn zich voelt. Samen hebben ze de grootste lol, en sluiten ze een vriendschap vol poëzie.

Een verhaal, versjes en verstopte glitters
Dit prentenboek is op meerdere manieren te gebruiken. Als voorleesboek natuurlijk, dat lijkt me duidelijk. Het thema zit leuk verpakt in het verhaal. Het ligt er niet te dik bovenop voor mijn gevoel. Daarnaast worden de versjes die het Rijmkonijn maakt in tekstwolkjes weergegeven. Dat is erg leuk. En op elke pagina zijn glitters ‘verstopt’. Daarom kan je het ook al gebruiken bij jonge kinderen.

Titel: Het Rijmkonijn
Auteur: Julia Donaldson
Illustraties: Lydia Monks
Uitgeverij: Gottmer
ISBN: 9789025750831
Vanaf ongeveer drie jaar

 

Lees ook:Het konijn – Jozua Douglas
Lees ook:Gebruik je fantasie! – Nicola O’Byrne
Lees ook:Leespluim november 2015: Memorykonijn – Maranke Rinck
Lees ook:Fijn konijn – Jo Empson
Lees ook:Gezocht: Koen Konijn, boekendief – Emily MacKenzie

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Het Rijmkonijn – Julia Donaldson

  1. silver price

    Winnaar Kinderboekwinkelprijs én Publieksprijs 2009 Drie boeken in één band, boordevol verhalen over miniheksje Kolletje en haar vriendje Dirk. Van een tante krijgt Kolletje op haar vierde verjaardag gestreepte sokken en ontdekt ze bij toeval dat het toversokken zijn. Als Kolletje haar eigen naam voluit zegt: ´Katharina Orselia Laetitia’ gebeuren er de wonderlijkste dingen. Zo kan ze opeens fietsen zonder zijwieltjes, eten dat ze niet lust laten verdwijnen en gewone bruine schoenen veranderen in roze feestschoenen… De vrolijke illustraties van Natasha Stenvert passen precies bij de sfeer van de verhalen.

      /   Reply  / 
    1. Annemieke Friesen Auteur

      Even voor de volledigheid, wat is de titel van deze Kolletje bundel?

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>