Frosty de sneeuwman (Gouden Boekje) – Annie North Bedford

Frosty de sneeuwmanHet verhaal over Frosty de sneeuwman - gebaseerd op het gelijknamige kinderlied – is een echte klassieker en vandaar ook door Uitgeverij Rubinstein als Gouden Boekje uitgebracht.

De sneeuwman Frosty komt op magische wijze tot leven wanneer een groep buurtkinderen een zijden hoed op zijn hoofd plaatst.

Vanaf dat moment zijn Frosty en de buurtkinderen onafscheidelijk. Ze bouwen samen een sneeuwhuis en gaan schaatsen en winkelen. Tot Frosty op een dag verdwenen is…

Het lied over Frosty de Sneeuwman kwam in 1950 op grammofoonplaat uit en werd zo populair dat Frosty al spoedig in andere vormen opdook. Als animatiefilm op de televisie, vooral in de wintermaanden, maar ook als knuffel en afbeelding op shirts en spelletjes.

Zelfs in optochten ter gelegenheid van Thanksgiving of Kerstmis kun je de Sneeuwman tegenkomen. Tot in de warmste delen van de Verenigde Staten en Europa voelt Frosty zich thuis.

Frosty de sneeuwman verscheen in 1951 in Amerika. In Nederland verscheen het Gouden Boekje voor het eerst in 2015 met illustraties van Corinne Malvern.

Frosty de sneeuwman Illustratie

Titel: Frosty de sneeuwman
Serie: Gouden Boekjes
Auteur: Annie North Bedford
Uitgeverij: Rubinstein
ISBN: 9789047620464
Voor kinderen vanaf 3 jaar.

Lees ook:Nederlands Gouden Boekje naar VS
Lees ook:Olafs perfecte dag (Luxe Gouden Boekje) – Jessica Julius
Lees ook:Verre reizen (Gouden Boekje) – Kathleen N. Daly
Lees ook:Vooraankondiging: Een Reuzeluxe Gouden Boekje
Lees ook:Het Sneeuwman bewaarblik

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>