Spielberg gaat GVR verfilmen

Dahl - GVR

De Amerikaanse filmregisseur Steven Spielberg, bekend van kaskrakers als E.T., Jurassic Park en Jaws, gaat de verfilming van De GVR op zich nemen. 

De GVR is een van de bekendste boeken van de Britse schrijver Roald Dahl, die in 1990 overleed. Het gaat over Sofie, een meisje die in een weeshuis woont. Als ze op een nacht de slaap niet kan vatten, ziet ze voor haar slaapkamerraam een reus staan. Met een van zijn grote handen grist hij haar mee en rent op topsnelheid naar reuzenland. Gelukkig is hij een vriendelijke reus, in tegenstelling tot de andere reuzen die niets liever doen dan kindertjes oppeuzelen. De GVR vangt dromen en blaast de mooiste ‘s nachts in de hoofden van slapende kinderen. Sofie en de GVR bedenken samen een plan om de andere reuzen, de wrede ‘mensenpeuzelende kannibalen’ een halt toe te roepen.

Het boek, geïllustreerd door Quentin Blake, kwam uit in 1982 uit en won in Nederland de Zilveren Griffel. In 1989 werd er een animatiefilm van gemaakt. De productie van De GVR staat gepland in 2015 en de film moet in 2016, het honderdste geboortejaar van Roald Dahl, in de bioscopen te zien zijn. Spielberg zal voor de verfilming van De GVR opnieuw samenwerken met scriptschrijfster Melissa Mathison, met wie hij eerder E.T. maakte. Dat belooft wat!

 

 

Lees ook:De GVR (filmeditie) – Roald Dahl
Lees ook:Heintje en de minpins – Roald Dahl
Lees ook:Eenmalige editie van De Griezels in kleur!
Lees ook:De prinses en de reus – Caryl Hart
Lees ook:Matilda (grote kleureneditie) – Roald Dahl

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>