Nieuwe prentenboeken-apps bij Piccolo Picture Books

Liselotje gaat naar zwemles en Ik moet zó nodig!

Aan de Piccolo Picture Books zijn vandaag twee gloednieuwe prachtige prentenboeken-apps toegevoegd. Deze zijn nu verkrijgbaar in de iTunes App Store. Liselotje gaat naar zwemles van Marianne Busser, Ron Schröder en Dagmar Stam en Ik moet zó nodig! van Fiona Rempt en Noëlle Smit zijn interactieve prentenboeken voor iPad, iPhone en iPod Touch. Op het moment van versturen van dit persbericht stond Liselotje gaat naar zwemles al op nummer 2 in de iPad boeken-toptien.

Digitalisering brengt prentenboeken tot leven en creëert een nieuwe generatie kinderboeken. Een tablet, zoals de iPad, is door de bediening via touch bij uitstek geschikt voor kinderen. Geïnspireerd door de lancering van de iPad, biedt Piccolo Picture Books succesvolle prentenboeken aan als mobiele applicatie. De apps voorzien daarmee klaarblijkelijk in een behoefte: de eerste app van Piccolo Picture Books, De wedstrijd, is sinds de lancering wekelijks te vinden in de boeken-toptien van de iTunes App Store.

Features van de Piccolo Picture Books:

  • Prachtige geïllustreerde pagina’s die handmatig omgeslagen kunnen worden
  • Interactieve kinderboeken met educatieve leesfunctie: kinderen kunnen zelf lezen, voorgelezen worden en meelezen met de speciale leren-lezenfunctie
  • Bijzonder eenvoudig in gebruik
  • Beschikbaar in vijf talen: Nederlands, Engels, Duits, Frans en Spaans
  • Audio van zeer hoge kwaliteit, met professionele stemmen én achtergrondgeluiden
  • Met interactieve audio-effecten en animaties
  • Beschikbaar voor iPad, iPhone en iPod Touch
  • Geschikt voor kinderen vanaf twee jaar

Piccolo Picture Books zijn op verschillende manieren te gebruiken. Volwassenen kunnen het boek als vanouds voorlezen aan kinderen. Peuters en kleuters kunnen zelfstandig, bijvoorbeeld in de auto, de voorleesfunctie gebruiken. De speciale leren-lezenfunctie helpt beginnende lezers verband te leggen tussen de gesproken en geschreven woorden.
De boeken zijn een leuk en verantwoord alternatief voor games en video’s, voor thuis en onderweg. Het verhaal wordt verteld aan de hand van de illustraties en de tekst, waaraan geluiden en interactieve elementen zijn toegevoegd.

[Bron: persbericht Unieboek | Het Spectrum]



Lees ook:Kinderboekenweek 2010: een nieuwe generatie prentenboeken
Lees ook:Lancering vijf gloednieuwe prentenboeken-apps
Lees ook:Met papa mee naar de bouw en Wat fijn dat wij nu vriendjes zijn!
Lees ook:PICCOLO PICTURE BOOKS LANCEERT BOEKENKAST MET IN-APP PURCHASE
Lees ook:Piccolo Picture Book-app tijdelijk in prijs verlaagd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>