Shortlist Grote Jongerenliteratuur Prijs bekend

Grote jongerenliteratuur prijsOp de longlist stonden bijna 70 titels, de shortlist bestaat slechts uit twee keer drie boeken. Op 19 november wordt de Grote Jongerenliteratuur Prijs tijdens het Crossing Border festival in Den Haag uitgereikt. Wie zal die felbegeerde eerste prijs winnen? Er zijn twee prijzen: één voor het beste Nederlandse boek en één voor het beste buitenlandse boek in Nederlandse vertaling. De winnaar van het beste Nederlandse boek ontvangt een prijs van 5000 euro, voor het beste buitenlandse boek ontvangt de winnaar een prijs van 2500 euro, de vertaler krijgt hetzelfde bedrag.

De Nederlandse genomineerden
Erna Sassen met Dit is geen dagboek
Philip Huff met Dagen van Gras
Peter Bekkers met  Trouw is de andere wang.

De buitenlandse genomineerden
John Green met Paper Towns
Dave Eggers met Zeitoun
Erlend Loe met Muleum

De Grote Jongerenliteratuur Prijs is ingesteld door Stichting Lezen en het Nederlands Letterenfonds dat met de prijs de aandacht voor en de positie van auteurs en vertalers van jongerenliteratuur wil bevorderen. Volgend jaar zal er naast de door een vakjury uitgeloofde prijs ook een publieksprijs aanwezig zijn.

Stemmen
Voor dit jaar kunnen jullie ook stemmen, maar dan via YAboeken.blog.nl. Op de blog vind je twee polls: de shortlist met de Nederlandse en met de buitenlandse genomineerden. Wat stem jij?

Kijk voor meer informatie op de website van GJP.

Lees ook:GJP: Stem op het beste buitenlandse boek
Lees ook:GJP: Stem op het beste Nederlandse boek
Lees ook:De Grote Jongerenliteratuur Prijs
Lees ook:Erland Loe en Peter Bekkers winnaars Grote Jongerenliteratuur Prijs 2010
Lees ook:Shortlist Hotze de Roosprijs 2009

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>