Ya! Een magazine speciaal voor young adults

1lemniscaat_vkortSinds januari bestaat het tijdschrift Ya! Een magazine speciaal voor Young Adults. Het tijdschrift is opgericht door uitgeverij Lemniscaat.

Uitgeverij Lemniscaat heeft een voortrekkersrol als het gaat om literatuur voor jong-volwassenen. Het fonds bevat inmiddels meer dan 35 titels. Het nieuwe magazine Ya! biedt een overzicht van alle Young Adult-boeken uit het Lemniscaatfonds. Het magazine staat boordevol interviews met zowel auteurs als hoofdpersonen en er worden websites besproken van verhaalpersonages uit verschillende romans. Verder is er aandacht voor actuele onderwerpen, steeds gerelateerd aan titels: bv. taakstraffen (zoals in Notes from a Midnight Driver van Jordan Sonnenblick) of racisme (zoals in Per Nilssons Ik ben geen racist).

Daarnaast heeft Lemniscaat de Young Adults-kast onder de aandacht gebracht, een idee uit de VS waar boekwinkels al jaren speciale, herkenbare plekken inrichten voor jongeren van 15-25 jaar.

Lees ook:Ya! boekenmagazine voor Young Adults
Lees ook:Notes from the midnight Driver
Lees ook:De Grote Jongerenliteratuur Prijs
Lees ook:YA! Het magazine over Young Adultboeken van Lemniscaat
Lees ook:Jordan Sonnenblick over Drums, Girls & Dangerous Pie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>