The Scotsman eert Rowling

rowling_joanneVoor haar verbazingwekkende vaardigheden als auteur en nog een rist andere eigenschappen heeft de Schotse krant The Scotsman J.K. Rowling genoemd bij de Tien Schotse vrouwen die het decennium veranderden.

Verkooprecords
Je kunt je moeilijk een krachtiger vrouw van Schotse afkomst voorstellen die op het voorbije decennium haar stempel heeft gedrukt dan J.K. Rowling. In 2000 betonneerde Rowling haar positie als ‘s werelds populairste kinderboekauteur toen haar vierde boek in de Harry Potterreeks alle verkooprecords, zowel in Groot-Brittannië als in de Verenigde Staten onderuit haalde.

Kansarme kinderen
In 2007 gaf Forbes Magazine haar de 48e plaats als machtigste beroemdheid in de wereld, niet alleen voor haar invloed op de leesbevordering maar ook omwille van haar filantropisch werk. Haar Volant Charitable Trust verzamelt fondsen voor kansarme kinderen en voor het onderzoek naar MS, de ziekte waaraan haar moeder stierf. Ze ijverde ook voor een wetswijziging in Roemenië betreffende het opsluiten in kooien van wezen.

Top 50
Kortom, J.K. Rowling heeft volgens The Scotsman bewezen dat ze – om het even waar ze zich voor inzet – in staat is op wereldschaal dingen echt in beweging te krijgen.
The Scotsman staat niet alleen met die vaststelling. Ook de Financial Times publiceerde zopas een top-50 van de meest invloedrijke personen van de afgelopen 10 jaar. Ook hier prijkt schrijfster J.K. Rowling tussen invloedrijke politici en wetenschappers.

[Bron: HPANA]

Lees ook:JK Rowling stapt uit Schotse MS-liga
Lees ook:Rowling wint proces tegen Harry Potter Lexicon
Lees ook:Rowling schenkt miljoen pond aan Labour
Lees ook:Rowling best betaalde auteur wereldwijd
Lees ook:Fantastic Beasts and Where to Find Them: Het complete filmscenario – J.K. Rowling

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>