Zeldzame ‘Alice in Wonderland’ geveild

the_nursery_aliceVerschillende zeldzame edities van Lewis Carolls klassieker Alice’s Adventures in Wonderland zullen worden geveild in de Verenigde Staten, zo meldt de BBC.

Muze
Het bijzonderste exemplaar van Alice in Wonderland dat geveild wordt, was ooit in het bezit van Alice Liddell, het meisje dat op tienjarige leeftijd de muze was voor wiskundeprofessor Charles Dodgson, de echte naam van Lewis Caroll.
De collectie wordt in veilinghuis Profiles in History in California verkocht door kinderboekverzamelaar en Amerikaans voetbalster Pat McInally. Hij noemde Alice in Wonderland “het belangrijkste kinderboek ooit geschreven“.

Hele verzameling
Behalve exemplaren van Alice in Wonderland en Through the Looking-Glass bevat de collectie ook andere klassiekers en historische uitgaven van kinderboeken zoals Peter Pan (J.M. Barry), The Wonderful Wizard of Oz (L. Frank Baum), The Wind in the Willows (Kenneth Grahame), The Lion, The Witch and the Wardrobe (C.S Lewis), The Tale of Peter Rabbit (Beatrix Potter), The Fellowship of the Ring (J.R.R. Tolkien) en nog vele andere kinderboeken. De Catalogus van de veiling is al een pareltje op zich.
McInally verkoopt deze collectie om een andere te kunnen spekken. “Mijn hoofdverzameling is eigenlijk rond Winnie The Pooh. Ik verkoop nu wat boeken om straks mijn slag te slaan op een A.A. Milne-veiling in London“, zegt de voetballende kinderboekenverzamelaar.

[Bron: De papieren man - Profiles in History]

Lees ook:Alice in Wonderland
Lees ook:Het echte sprookje van Alice in Wonderland – Lewis Carroll
Lees ook:Alice in Wonderland & Alice in Spiegelland – Lewis Carroll & Tony Ross
Lees ook:Alice in Wonderland – Rébecca Dautremer
Lees ook:Carice van Houten doet Alice in Wonderland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>