Wuustwezel eert Karel Biddeloo

biddeloo_standbeeldIllustrator en striptekenaar Karel Biddeloo kreeg gisteren een standbeeld in zijn geboortestad Wuustwezel.

50 jaar Rode Ridder
In Wuustwezel (Belgie) is gisteren hulde gebracht aan striptekenaar Karel Biddeloo. Hij bedacht van 1963 tot aan zijn dood in 2004 de verhalen van De Rode Ridder. Ook de 50e verjaardag van de stripreeks werd gevierd.
Biddelo werd in 1943 in Wuustwezel geboren. Hij overleed in 2004. Gisteren kreeg hij postuum een standbeeld in Wuustwezel, op de hoek van de Oude Baan en de Rode Dreef.

Kleine dingen
Biddeloo tekende 163 van de 224 stripverhalen van De Rode Ridder. “Hij was een man met ontzettend veel ideeën“, aldus Martin Lodewijk, huidig tekenaar van de Rode Ridder. “Ik sta versteld van de kleine dingen waar hij een verhaal uit haalde.
De inwoners van Wuustwezel konden deelnemen aan een middeleeuws feest. Voor de gelegenheid was er ook een speciale editie van de Rode Ridder uitgebracht: De sluier van Wuustwezel. Ook in dit album trekt ridder Johan ten strijde tegen het kwaad, een klassieke formule die blijft aanspreken.

Lees ook:Standbeeld voor de Rode Ridder
Lees ook:Ridder Roest
Lees ook:Karel Klus bouwt een huis – George Johansson
Lees ook:Ridders en kastelen…
Lees ook:Siem Subliem en het rode gevaar – Tosca Menten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>