Kinderboekenbeurs Bologna 1 dag korter

In 2010 zal de Bologna Children’s Book Fair drie dagen duren in plaats van vier. De organisatie wil daarmee tegemoetkomen aan de vraag naar kortere, sterker gefocuste beurzen.

Internationale trend
De kinderboekenbeurs van Bologna is een niet te missen evenement voor al wie professioneel met kinderboeken bezig is. Elk jaar zakken talloze uitgevers, maar ook auteurs en illustratoren naar de Noord-Italiaanse stad af. De afgelopen jaren nam de Bologna Children’s Book Fair telkens vier dagen in beslag.
De 47e editie die van dinsdag 23 maart tot en met donderdag 25 maart 2010 gehouden wordt, duurt een dag korter. De organisatie volgt hiermee de internationale trend van kortere en sterker gefocuste events. Exposanten en beursbezoekers hebben hierom gevraagd.
Dit jaar was het in Bologna al aanmerkelijk rustiger dan andere jaren en vertrok een aantal uitgevers nog voor het einde van de beurs. Vooral Amerikanen waren minder nadrukkelijk aanwezig. Zij hadden het meest te lijden onder de recessie, hoorden de beursbezoekers.

Dinsdag tot donderdag
De Bologna-organisatie heeft ervoor gekozen de beurs te houden van dinsdag tot en met donderdag, zodat exposanten op maandag hun stand kunnen opbouwen en toch nog genoeg tijd overhouden om deel te kunnen nemen aan de verschillende programmaonderdelen. De openingstijden zijn van negen tot halfzeven; op donderdag sluit Bologna om vijf uur ‘s middags.
Afgelopen jaar waren er 1.300 exposanten uit 67 verschillende landen. De beursoppervlakte meet 20.000 vierkante meter en trok 4.623 vakmensen uit het boekenvak.

[Bron: Boekblad Villakakelbont]

Lees ook:Bologna toch weer vier dagen
Lees ook:Bologna-prijzen bekendgemaakt
Lees ook:Bologna Fiere sluit alweer de deuren
Lees ook:Bologna: illustratoren nu inschrijven
Lees ook:Jeugdboekenweek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>