Bovenste Beste Kinderboek uitgereikt

Het prentenboek Belladonna leert vliegen (De Eenhoorn) geïllustreerd door Ina Hallemans, auteur Mieke Hallemans, wint de prijs ‘Bovenste Beste Kinderboek’ voor de leeftijdsgroep kleuters.

Zusjes Hallemans
Mieke Hallemans (°Hove, woont in Lint, Belgie) verslond als kind moeiteloos alle boeken in de plaatselijke bibliotheek. Naast lezen schreef Mieke ook graag. Haar grote droom was om zelf een boek te schrijven. Vanaf 1964 gaf ze les in de basisschool, in 2000 ging ze met pensioen. Samen met haar jongste zus, Ina Hallemans, groeide het plan om een prentenboek te maken. Inmiddels heeft Mieke zeven kleinkinderen en vooral de jongsten genieten van oma’s gekke verhaaltjes. Dat prentenboek Belladonna leert vliegen wint de prijs ‘Bovenste Beste Kinderboek’ voor de leeftijdsgroep kleuters.

Lang zullen we lezen
De prijs Bovenste Beste Kinderboek is een prijs die elk jaar wordt uitgereikt door boek.be, in samenwerking met de Vlaamse kinderboekenuitgeverijen, en waaraan alle klassen uit Vlaanderen kunnen deelnemen. Er zijn vier leeftijdsgroepen : 3-5 jaar, 5-7 jaar, 7-9 jaar en 9-12 jaar. In elke categorie wint het boek dat de meeste stemmen van de kinderen krijgt. Daarnaast wordt ook een kind dat op dit boek gestemd heeft in de bloemetjes gezet. Het krijgt zijn gewicht in boeken én een bezoekje van de verkozen auteur in de klas! Alle genomineerde boeken vind je op de website Lang zullen we lezen.

Je gewicht in boeken
Kleuter Pauline Lauwers uit de Sint-Elisabethschool in Zoersel wint zo met haar klas de wedstrijd Bovenste Beste Kinderboek. Zij wint haar gewicht in boeken. De klas krijgt een lezing van Mieke Hallemans, auteur van het winnende boek ‘Belladonna leert vliegen’.
De publieksprijs Bovenste Beste Kinderboek is een organisatie van de Groep Kinderboekenuitgevers binnen de VUV.

[Bron: De eenhoorn]

Lees ook:Nederlands kinderboek wint Amerikaanse prijs
Lees ook:Heb jij je stem al uitgebracht?
Lees ook:Koen wint een prijs (Koen en Lot 9) – Marianne Busser & Ron Schröder
Lees ook:Leren lezen met Kluitman: Pup gaat te ver – Lida Dijkstra
Lees ook:Beste Boekomslag voor Nachtegaal

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>